RENAULT Ağır Vasıta Hata Kodu Silici
RENAULT Kamyon-Tır-Otobüs araç tiplerinde hata kodu cihazını kullanabilmek için araç da OBD Soketi girişinin ve CANBUS protokolünün olması gerekmektedir.
Hata kodu silme cihazı araç göstergelerinde ortaya çıkan uyarı lambasının geçici olarak geçersiz kılınmasını ve araç sürücüsünün yola devam etmesini sağlamaktadır.
DTC Eraser cihazı Renault Kamyonlarda hata kodunu silme konusunda oldukça başarılı bir cihazdır. Cihaz başarısının yanısıra sürücüler için kolay kullanım odaklı üretilmiştir.
Hata kodu silme cihazı her herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymaz. Tek yapmanız gereken işlem cihazı aşağıda belirtilen kurallar doğrultusunda OBD soketine takmaktır.
RENAULT DTC silme cihazı Otobüs hata kodu silme, Kamyon hata kodu silme ve Tır Hata kodu silme işlemlerini gerçekleştirirken araçların hiç bir sistemine zarar vermemektedir.
Hata Kodu Silme Cihazı Kullanımı
DTC Eraser hata kodu silme cihazının kullanımına başlamadan önce yapılması gerek işlemlerin en başında OBD soketi girişinin nerede olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir çünkü araç kullanıcılarının bir bölümünün en çok sorduğu soruların başında "OBD soket girişim nerede?" sorusu gelmektedir.
OBD soket girişinin tespit edilmesinin ardından aracınız ile yolculuk halindeyken araç hız göstergesinde arıza ışığı görülmesinden sonra aracı hızlı bir şekilde trafikten uzak kontrollü bir alana almanız gerekmektedir.
Aracınızın ve kendi güvenliğinizi sağladıktan sonra aracınızın motorunu durdurup kontağını da kapatınız.
Bu noktadan sonra yapılması gereken işlem daha öncesinde yerini tespit etmiş olduğunuz OBD soketine DTC Eraser hata kodu silme cihazını takınız.
Cihazı sokete doğru bir şekilde yerleştirdikten kontağı açın kontağın açılması ile beraber araç ve cihaz arasında bağlantı sağlanacaktır.
Cihaz bağlantının başarılı bir şekilde olduğunu sürücüye 2 kez sesli bildirim vererek belirtir.
2 kez duyulan bildirimin ardından bir dakikalık bir ortalama sürenin ardından arıza kodları silinmiş olur. Cihaz silmiş olduğu arıza sayısı kadar sesli bildirim verir.
Bildirim seslerinin tamamlanmasının ardından cihazı obd girişinden çıkarınız ve aracı çalıştırınız. Aracın çalışması ile beraber kamyonlarda hata kodu silme işlemi nasıl yapılır, otobüslerde hata kodu silme işlemi nasıl yapılır, tırlarda hata kodu silme işlemi nasıl yapılır sorularının cevaplarını almış olacaksınız.
Gösterge ekranında hata kodu ya da arıza lambasının silindiğini göreceksiniz.
İkaz ışığı aracınızı çalıştırdıktan sonra kapanmamış ise bu durumda yukarıda yapmış olduğunuz işlemleri eksiksiz olrak yeniden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Not: DTC Eraser Hata Kodu Silme cihazı aracınızda bulunan arızaları tamamen ortadan kaldırmamaktadır. DTC Eraser cihazı araç sürücülerinin yolda kalmalarını engellemek amacıyla üretilmiştir.
DTC Eraser Hata Kodu Silicinin Mercedes araçlarda bağlandığı kontrol üniteleri aşağıda yer almaktadır.
- RENAULT AĞIR VASITA (TCM) Şanzıman Kontrol Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (EBS) Elektronik Fren Sistemi
- RENAULT AĞIR VASITA (VMCU) Araç Ana Kontrol Birimi
- RENAULT AĞIR VASITA (IC)
- RENAULT AĞIR VASITA (DACU) Sürücü Yardımı Kontrol Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (IPOS) Şerit konumu değiştirme ve nesne algılama sensörleri
- RENAULT AĞIR VASITA (DTACHO) Dijital Takograf
- RENAULT AĞIR VASITA (TGW)
- RENAULT AĞIR VASITA (CCM) Konfor Kontrol Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (APM) Basınçlı Hava Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (FCIOM) Ön Şasi Giriş/Çıkış Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (ACM) Adblue Kontrol Ünitesi
- RENAULT AĞIR VASITA (Ses) Ses Sistemi
- RENAULT AĞIR VASITA (CCIOM) Merkezi Şasi Giriş Çıkış Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (DDM) Sürücü Kapısı Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (HMIIOM) İnsan Makine Arayüzü Giriş Çıkış Modülü
- RENAULT AĞIR VASITA (EMS) Motor
- RENAULT AĞIR VASITA (PDM) Yolcu Kapı Kontrolü
- RENAULT AĞIR VASITA (RCIOM) Arka Şasi Giriş Çıkışı