Summer Sale - free shipping on all orders!
Personal menu
Ara

При какви условия се извършва анализ на AdBlue?

При какви условия се извършва анализ на AdBlue?

Adblue течността се използва за минимизиране на емисиите на вредни газове азотен оксид (Nox) във въздуха от отработените газове на автобуси, камиони и камиони, използващи дизелово гориво. Следователно използването на течност Adblue е от полза за околната среда. Стана необходимост в Европа, за да могат тежките превозни средства, като автобуси и камиони, използвани в Европа, да отговарят на стандартите Euro 5 и Euro 6, когато се произвеждат, а всички най -нови модели автобуси и камиони имат системата Adblue. Системата Adblue е част от SCR системата, използвана за намаляване на стойностите на емисиите. Днес е задължително използването на гориво Adblue в превозни средства със система Adblue. Това задължение е валидно в държави, прилагащи стандарти Евро 5 и Евро 6. Ако горивото в резервоара за Adblue е ниско, свърши или ако има проблем в системата Adblue, възникват проблеми при превозни средства, използващи Adblue. Първо, от системата за предупреждение на автомобила се получават различни предупреждения, превозното средство може да загуби производителност, да забави или да не стартира.

В някои случаи системата Adblue може да бъде разрешена.

Анализът на Adblue се предоставя с помощта на емулатора на Adblue. Ако емулаторът за анализ на Adblue се използва в който и да е автомобил, изглежда, че системата Adblue се използва в общата система на автомобила. По този начин, дори ако системата Adblue не работи, автомобилът не предупреждава и не губи производителност по никакъв начин. Дори ако в резервоара за Adblue не е останало гориво от Adblue, автомобилът ще потегли. Емулаторът за декодиране на Adblue не вреди на превозните средства. Емулаторът анализира само системата Adblue. Единственият ефект върху цялостната система на превозните средства е, че показва системата Adblue, сякаш работи. Емулаторът на Adblue е много лесен за използване. Връзката се осигурява чрез включване към OBD2 входовете на превозните средства или чрез монтиране на модула canbus. Емулаторът за декодиране на Adblue е съвместим с превозни средства на много марки като Renault, Volvo, Mercedes-Benz, Daf, Man и Scania. Той работи правилно веднага щом се установи връзката между автомобила и емулатора на Adblue.

И така, при какви условия се прави анализ на Adblue? На първо място, течността Adblue има корозивен ефект върху някои вещества, тъй като е основна течност. Ако течността на Adblue изтече на нежелани места в превозното средство, частите на превозното средство могат да бъдат износени и повредени. Или системата за пръскане на течности Adblue на автомобила може да е счупена. В такива случаи превозните средства трябва да бъдат отнесени в сервиза за ремонт и да се използва емулаторът за анализ на Adblue. Освен това, ако в превозното средство свърши горивото Adblue, превозното средство може да не стартира. Емулаторът на Adblue може да се използва, докато горивото не бъде закупено за автомобила. Има обаче държави, в които горивото Adblue не се продава, тъй като използването на гориво Adblue не е задължително във всички страни. Тъй като в превозните средства, използвани в тези страни, не е останало гориво Adblue, има загуба на мощност и превозните средства са повредени. Международните транспортни компании също трябва да внимават за транспорта, който ще извършват в тези страни. Друго условие е причинено от замръзването на течността на Adblue при -11 градуса. Течността на Adblue замръзва при -11 градуса. Ето защо към резервоарите за гориво Adblue са свързани специални отоплителни системи. При отказ на отоплителните системи течността на Adblue замръзва и възникват проблеми в автомобила.

За тази и повече информация можете да се свържете с нас на 0850 755 0230.

Yorumunuzu bırakın