|

Последици от неизползването на емулатора за отстраняване на неизправности на AdBlue

Системата AdBlue се използва в почти всички тежки автомобили (камиони, автобуси, камиони), произведени през последните години. Благодарение на тази система тежкотоварните превозни средства, които са станали съвместими със стандартите Euro 4, Euro 5 и Euro 6, които държавите от ЕС подчертават, поддържат нивото на NOx до минимум, без да създават замърсяване на околната среда. В случай на използване на емулатора на решение AdBlue, вашият автомобил ще продължи да работи без нужда от AdBlue течност, без да причинява фактор като лоша производителност на вашия автомобил и без да причинява неизправности.

Функциониране на системата AdBlue

     Системата AdBlue обикновено се използва в големи превозни средства като камиони, трактори и автобуси. Например; Можем да преброим Scania, Mercedenz-Benz, MAN, Iveco, DAF, Volvo, Deutz, New Holland и много други марки. Течността AdBlue помага за намаляване на замърсяването на околната среда, като почиства вредните отработени газове и отговаря на стандартите Euro 4, Euro 5 и Euro 6, определени от Европейския съюз.

Ако не работим в страни от Европейския съюз, защо трябва да използваме AdBlue течност?

Превозните средства, които не работят в страните от Европейския съюз, не трябва да използват течност AdBlue.

По този начин, като не използвате AdBlue течност, можете да спечелите много предимства и да преодолеете проблемите, които споменахме по -долу.

adblue решения за грешки
Някои негативни фактори при използването на AdBlue:

Ако смените AdBlue с друга течност, вашият автомобил ще бъде сериозно повреден.
Тъй като срокът на годност на течността AdBlue е една година, е необходимо да се обърне внимание на факта, че тя не е загубила срока на годност. В противен случай щетите от използването на течност AdBlue с изтекъл срок на годност ще причинят повреда на системата SRC.
AdBlue течността, която има абразивна структура, също ще корозира резервоара, където е поставен за употреба с течение на времето. Ако смятате, че това износване възниква по време на шофиране на дълги разстояния, това неизбежно ще струва много.
Ако течността на AdBlue не се съхранява в подходяща среда, тя ще се влоши. Използването на влошена течност на AdBlue ще доведе до проблеми във вашия автомобил.
Тъй като течността AdBlue има абразивна структура, тя може да изпраща малки частици, образувани след износване на резервоара, към двигателя с горивото. В резултат на повреда на тези малки части на горивния филтър, това ще доведе до запушване на филтъра или подмяна на филтъра.
Тъй като течността на AdBlue се намира в отделен резервоар до резервоара за гориво, е необходимо този резервоар да се поддържа периодично. Това е тревожна ситуация по отношение на време и разходи.
Превозни средства, използващи системата AdBlue, се нуждаят от редовна поддръжка. Разходите ви ще се увеличат при всякакви проблеми, които могат да възникнат по време на тази фаза на поддръжка. Освен това тази поддръжка ще ви спести време.
Проблем е и това, че резервоарът до резервоара за гориво, създаден за течност AdBlue, заема ненужно място.
Поставянето на AdBlue течност, която не отговаря на стандартите във вашия автомобил, създава отрицателен ефект върху системата SRC и уврежда вашия автомобил.
В случай на изчерпване на течността на AdBlue, системата Src ще бъде повредена. Особено сериозни щети ще получат катализаторите. Освен това, веднага щом течността на AdBlue изтече, вашият автомобил може да спре и да спре да работи. В този случай може да се наложи да се обадите на сервиза или да добавите AdBlue течност към необходимата площ на вашия автомобил.
Ако искате да управлявате автомобила си в много студено време, трябва да се уверите, че течността на AdBlue все още не е замръзнала. AdBlue течността ще започне да замръзва при -11 градуса.
Освен това, тъй като системата AdBlue обикновено е неизправна система, тя ще ви помогне както да губите време, така и да увеличите разходите си.
Емулаторът за анализ на AdBlue, който е много лесен за инсталиране и използване, не влияе по никакъв начин на работата на превозното средство, когато е включен в системата, и елиминира загубата на време и проблемите с разходите, на които вие, нашите уважавани клиенти, придавате значение да се. Можете да се свържете с нас на 0850 755 0230.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *